Füstölő és masala szagú India

Indiai utazásaink során, úton útfélen mellbevágó illatfelhőkbe szaladhatunk bele. A transzcendentális egzotikumtól egészen az értelmezhetetlen bűzig. 

A púdzsa során az öt alapelem kerül felajánlásra. Ezek közül az egyik a füstölő pálca.

Indiában keverednek a fűszerek, ételek szagai, hiszen ezek sokasága, szín- és íz kavalkád várja az utcán sétálókat. Sokszor nem különül el élesen az utca és otthon, így a házak illata is elvegyül. Állatok, nyitott csatornák, utcán élő koldusok tömegeinek szaga is a levegőben kavarog.

Leginkább jellemző és feltűnő az indiai füstölő pálcák illata, bárhol is járunk.

Mitől olyan jó a “füstölő pálca”?

Az indiai füstölő pálca egészen más jellegű illatot hordoz, mint a japán, kínai, tibeti füstölők. Az indai füstölők között vannak szintetikusak és természetesek. A szintetikus füstölők említésre sem méltók, hacsak nem amit, hogy olyat semmiképpen se használjunk. Az indiai masala füstölők valami mennyei illatot árasztanak és az embert akaratlanul is az égbe röpítik.

Az indiai füstölő pálca fajtáiról és jellemzőiről találtunk egy valóban összeszedett írást, melyet érdemes elolvasni. Ezt kell tudni az indiai füstölő pálca világáról.

Ez azért van, mert az indiai masala füstölő pálca kizárólag természetes alapanyagokból készül. Méghozzá olyan alapanyagokból, amik a nyugati orr számára beazonosíthatatlanok, nos, ettől jó az indiai füstölő pálca.

Milyen füstölőket érdemes Indiában vásárolni?

Bárhol is járunk Indiában, csak természetes alapanyagú füstölőt válasszunk! Legjobb, ha masala, vagy pedig dhoop füstölőket keressük. A dhoop füstölő gyurmaszerű, akár formázható massza, rendszerint tehéntrágyát is tartalmazhat. Füstje intenzívebb a masala füstölőnél. Leginkább szabadtéren javasoljuk a használatát.

Ha valóban élményt szeretnénk a füstölő égetése közben, maradjunk a masala füstölőknél.

Fekete színűt véletlenül se vásároljunk, mert azok garantáltan szintetikusak.

Hogyan használják a füstölőt az indiai púdzsa során?

A púdzsa jelentése: imádat. A púdzsa során az öt alapelem kerül felajánlásra. Ezek a következők: föld, víz, tűz, levegő, éter. Továbbá felajánlásra kerül a három finom fizikai elem is: elme, értelem, és hamis ego.

Az elemek közül a füstölő az elmét jelképezi, mert a füstölő természete hasonló az elméhez: elillan, megfoghatatlan.

Maga a felajánlás rítusa egyáltalán nem bonyolult. A füstölővel az óramutató járásával megegyező irányba kell körözni a szentély előtt.

A füstölő felajánlása gyönyörű látvány. Hatása felülmúlhatatlan. Az elillanó füst hozadéka a mennyei illat.

Összefoglalás

Egy a lényeg: természetes füstölőt használj! És ami még ennél is fontosabb, hogy sose hagyd a füstölő pálcát őrizetlenül. A legeslegfontosabb pedig az, hogy a füstölő pálca felajánlása szívből történjen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük